• 15 Temmuz Mah. Bahar Caddesi Şehit Doğan Öztürk Sokak No:24 - 34212 Bağcılar / İstanbul Türkiye
  • +90 (212) 472 1262
  • info@ento.com.tr

BP

 

BİYOÇEŞİTLİLİK POLİTİKASI

 

  1. AMAÇ

     Bu prosedürün amacı Ento Maden Biyoçeşitlilik Politikasını açıklamaktadır.

  1. TANIM

      Biyoçeşitlilik: Tüm biçimleriyle ve her düzeyde yaşamın çeşitliliği anlamına gelir.

      Biyoçeşitlilik terimi genlerden, türlere ve ekosistemlere kadar dünyadaki biyolojik çeşitliliği topluca oluşturan her şeyi ifade etse de genellikle bitki ve hayvan türlerinin       çeşitliliğini belirtmek için kullanılır.

       Yaşam kalitesini ve sağlıklı bir çevreyi korumak içİJ1 biyoçeşitlilik esastır. Biyoçeşitliliğin sürekli olarak azalmasının ve ekosistemlerin zarar görmesinin ciddi sonuçları vardır.   Sürdürülebilir bir gelecek için korunması ve iyileştirilmesi şarttır.

  1. KAPSAM

     Bu politika, Ento Maden' in kendi faaliyet ve operasyonları için geçerlidir.

 

  1. SORUMLULUKLAR

      Bu politikada yer alan strateji ve taahhütler ile bunların uygulama çerçevelerinin ve hedeflerin tanımlanmasından Ento Maden Sürdürülebilirlik Komitesi sorumludur. Ento Maden Sürdürülebilirlik Komitesi işveren ve tüm birimlerin yöneticilerinden oluşur. Komite yılda en az bir defa toplanarak biyoçeşitlilik performansını gözden geçirir, gerekli kararları alır ve Yönetim Kurulu'na raporlama yapar.

       Ento Maden yöneticileri ve ilgili tüm ekipler, bu politikanın uygulanmasından sorumludur. Tüm Ento Maden birimleri ve çalışanları bu politikaya uymakla yükümlüdür.

 

  1. POLİTİKA

 

5.1 Ento Maden Biyoçeşitlilik Stratejisi

      Biyoçeşitliliği korunması Ento Maden' in sürdürülebilirlik vizyonu ve stratejisi kapsamında öncelikli alanlan arasında yer alır. Ento Maden, faaliyetlerinin biyoçeşitlilik üzerine olan etkilerini belirleyip takip ederek, türler in, habitatların, ekosistemlerin çeşitliliğini ve ekolojik fonksiyonların bütünlüğünü korumayı hedefler.

       Ento Maden' in biyoçeşitlilik üzerindeki etkilerinin büyük kısmı , tedarik zincirinin ilk aşamalarında ham madde temini operasyonlarında ( taşocağı tüvanan kalker çıkartılması, patlatma çalışmaları, ağaç sıyırma çalışmaları, pasa alanı faaliyetleri, verimli toprak ve bitkisel toprak alanı belirleme faaliyetleri vb.) ortaya çıkar. Üretim ve operasyon aşamalarından kaynaklanan hava, toprak ve su kirliliğinin de biyolojik çeşitlilik üzerinde olumsuz etkisi vardır.

       Ento Maden, bu etkileri tespit etmek ve en aza indirgemek  ,  daha sorumlu bir üretim ve tedarik zincirine ulaşmak, doğal kaynaklara ve ekosistemlere olumsuz etkileri en aza indirgemek için faaliyetlerinde kaynak verimliliğini ve minimum düzeyde atık ve kirlilik oluşturmayı gözetir.

       Ento Maden, biyoçeşitlilik açısından zengin ve korunması gereken alanlarda gerçekleştirdiği faaliyetlerin etkilerini azaltmak ve gelecekte ortaya çıkabilecek olumsuzlukları engellemek için gerekli önlemleri almayı taahhüt eder. Bu taahhütlerini yerine getirebilmek için aşağıdaki prensiplere göre hareket eder;

 

  1. Biyoçeşitliliğin korunmasına, zenginleştirilmesi ve sürdürülebilirliğini katkı sağlamak,
  2. Kendi operasyonlarının ve tedarik zincirindeki faaliyetlerin biyoçeşitlilik üzerindeki olası doğrudan ve dolaylı etkilerini belirlemek ve kontrol altında tutmak,
  3. Fauna ve flora türleri ile bunların yaşam ortamlarının korunmasına yönelik gerekli planlamaları yapmak,
  4. Faaliyetlerinde nesli tükenmekte olan türler, hayvanların refahı ve ormanlar için risk oluşturan materyallerden kaçınmak,
  5. Biyoçeşitlilik yönetiminde yetkin ve uzman çalışanların görev almasını sağlamak,
  6. Faaliyetlerimizin biyoçeşitlilik üzerine etkilerini inceleyerek değerlendirme yapmak ve karar alma süreçlerimize ( yeni tesis, arazi ve ocak faaliyetleri) biyoçeşitlilik konularını entegre etmek,
  7. Faaliyetlerimizin biyoçeşitlilik ve ekosistemi etkilediği yerlerde doğal ekosistemin eski haline getirilmesi yardımcı olacak önlemleri almak,
  8. Doğal kaynakların devamlılığının sağlanmasını hedeflerine dahil eder, bu yönde projeler geliştirir. STK' lar ve yerel yönetimler ile biyoçeşitliliğin korunmasına odaklanan çalışmalara dahil olmak. Faaliyet ve çalışma alanında hayvanların korunmasına yönelik çalışmalar yapmak.
  9. Biyoçeşitliliği önemi ve korunması konusunda farkındalık yaratmak adına şirket içi
  10. eğitim ve iç iletişim faaliyetleri düzenler ve sürdürülebilirlik eğitimleri kapsamında bu konuya da yer vermek,
  11. Biyoçeşitlilik konusunda paydaşlarımızın farkındalığını arttırmak, doğayı koruma
  12. konusundaki girişimlerine katılımlarını ve iyi uygulamalarını desteklemek,
  13. Biyoçeşitlilik performansını yıllık olarak Sürdürülebilirlik Raporu'nda paylaşmak,
  14. Biyoçeşitliliğin korunmasına dair önlem ve yaklaşımların tedarikçiler tarafından da benimsenmesini talep etmek.

 

BİYOÇEŞİTLİLİK POLİTİKASI'NI İNDİR